Gotuj z czarnym (7 pro z Torunia)
Idź do strony Poprzedni  1, 2  :| |:
-> Rozrywka

#16: Re: Gotuj z czarnym (7 pro z Torunia) Autor: bl4cky PisanieNadesłano: Cz paźdź 18, 2007 6:31 pm
    ----
Losos jest spoko, tylko nieco kosztowny moze byc - kilogram w biedronce ok. 45zl

groszek dobrze wspoldziala z rybami - taki przepis fastfoodowy Uśmiech

#17: Re: Gotuj z czarnym (7 pro z Torunia) Autor: Sai1988Skąd jesteś: Lesko PisanieNadesłano: Pn paźdź 29, 2007 4:28 pm
    ----
Ale nie wszystkimi np z wegorzem jest a fuj hehehe lepiej kupic fasole sojowa ale taka sucha (tanio jakies 2 zl max :)(wersja studencka :D)) jedyna bida z tym to ze musi byc moczona i to z 10 godzin zeby byla cacy.
Do zapiekanki jak znalazl.
Albo lepiej olac ten bullshit kupic 5 harnasiow (piwo po zboju xD) i zrobic grzance dlacalej studenckiej familli :D.
Spawdzilem wszystkim smakowalo szczegolnie laskom bo grzance jak wiadomo slodkie sa :D.
Może zapodam jakies przepisy dla etudientesssss zobaczymy jeszcze

#18: Re: Gotuj z czarnym (7 pro z Torunia) Autor: KamykSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pn grud 09, 2007 2:28 pm
    ----
Groszek... Fasola.... nie chciałbym z Wami współdzielić pokoju po takich potrawach.
a będąc "laską" tymbardziej... Mr. Green

#19: Re: Gotuj z czarnym (7 pro z Torunia) Autor: KamykSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pn grud 09, 2007 3:34 pm
    ----
Taki przepisik.. często z niego korzystam Puszczający oczko wiadomo życie studenckie... Puszczający oczko
ale bez przesadyzmu...

Przygotowanie :

4-5 cebulek (tu moza zwiększyc do 7) obieramy (nie płakać :P) kroimy na pół-plasterki
(to nasza baza)
2 ząbki czonsku,

mięso (w wersji wegetariańskiej mozna dodawać groszek ^^' )

(kiełbasy, szynki, polędwiczki :*ok 30dkg ) kroimy w kostkę

jeśli mamy mięso mielone ok 0,25kg - rozbijamy na mniejsze fragmenty.

wstawiamy bulion w malym garnku,
do drugiego garnka ok 4-5 litrów wlewamy troche oleju,
wrzucamy cebulkę żeby sie zeszkliła Puszczający oczko (mam garnki zeptera^^ ) można to samo zrobić na patelni i później dodać do garnka.
podobnie działamy z mięsem (2-3min max ( bedzie sie jeszcze gotowac).)
w oddzielnym garnku wstawiamy wode na makaron
to nasze fuseki. Drwiący

czas na chuban

dodajemy bulion do cebulki i mieska Puszczający oczko mieszamy, mieszamy, mieszamy .. jak zamieszaliśmy


dodajemy 1l soku pomidorowego,

żeby zwiększyć objętość - do tego można dodać dużą łyżke koncentratu (z wodą)

wymieszać... zawartość powinna wypełniać garnek do ok 4/5
chyba ze robicie małą porcję z duzym garnku Puszczający oczko

czas na późny chuban... musimy nieźle zamieszać...
mieszamy mieszamy mieszamy.........
wrzucamy makaron spaghetti do zagotowanej wody.

Czas na yose.
dodajemy oregano i (troche pieprzu) (oczywiście jak ktoś lubi pikantne odpowiednio wiecej pieprzu lub dodatkowo chili/pieprz cayane)
Można dodać bazylię
dodajemy czosnek (przeciśniety przez teges takie sitko) (możemy podliczyć punkty czy wszystko sie zgadza :P)
ewentualnie mozemy zastąpić czosnek na czosnek granulowany...

czas na późne yose
Mieszamy mieszamy mieszamy.... zwycięstwo już blisko...
czas zagęścić sos.
do shakera (lub kubka) sypiemy troche mąki i nalewamy wody
mieszamy bez grudek.
wlewamy do sosu.
mieszamy, mieszamy, odstawiamy. sos momentalnie powinien sie zagęścić...
Pas Puszczający oczko
Czas na Liczenie wyniku Puszczający oczko

Czas przygotowania 15-60 min ;p
Liczba porcji 4 - 10

Potrzeba: 4-7 cebul, 2 ząbki czosnku, mięso lub groszek lub to i to;-), kostka bulionu,1l soku pomidorowego, makaron spaghetti , przyprawy: pieprz oregano ew. dodatkowo bazylia + chili + czonsek granulowany, trochę mąki, troche oleju.

koszt porcji 2-5zł w zależności od użytych składników Puszczający oczko


powyższy proces jest troche chaotyczny jednakże prowadzi do zwycięstwa czyli pysznej kolacji /(znakomitego spaghetti) Drwiący został przygotowany w nocy 07-08.12.2007 i wieczorem 08.12.2007 przestestowany przy lampce wytrawnego czerwonego wina. Uśmiech


Quote::
lepiej olac ten bullshit kupic 5 harnasiow (piwo po zboju xD) i zrobic grzance dlacalej studenckiej familli :D.
Spawdzilem wszystkim smakowalo szczegolnie laskom bo grzance jak wiadomo slodkie sa :D.

no cóż. Drwiący

Pozdrawiam
Smacznego !


Marek



-> Rozrywka

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Idź do strony Poprzedni  1, 2  :| |:
Strona 2 z 2