got wrote: |
To jedno pytanie: co myslicie o tym, by walkowery za graczy ktorzy rozegrali te min. 5 gier byly liczone do punktow i SODOSU ? To tak jakby na turnieju w jednej rundzie przeciwnik sie nie pojawil przy gobanie. |
johnkelly wrote: |
Taka luźna koncepcja: indywidualnych grup ligowych. Polegałoby to na tym, że każdy grałby z np trzema niżej w klasyfikacji i trzema wyżej. |
Szczyt tabeli mógłby grać tak: gracz A z BBBCCD, gracz B z AAACDE, gracz C z AABDEF, gracz D z ABCEFG i dalej wedle schematu. |
got wrote: | ||||
|
I jeszcze jedno - skoro zostaloby 6 gier zamiast 7 to lepiej obnizyc prog dyskwalifikacji do 4 gier. |
Taka luźna koncepcja: indywidualnych grup ligowych. Polegałoby to na tym, że każdy grałby z np trzema niżej w klasyfikacji i trzema wyżej. Czyli gracz D grałby z ABCEFG, gracz E z BCDFGH itd. Problem tylko z podstawą i szczytem tabeli - zbitka. Niemniej mógłby ktoś wyrazić się w tej kwestii? Chodzi mi i sensowność rozwiązania pod względem punktacji, oraz koniecznych rozwiązań technicznych. Szczyt tabeli mógłby grać tak: gracz A z BBBCCD, gracz B z AAACDE, gracz C z AABDEF, gracz D z ABCEFG i dalej wedle schematu. |
Dobromila wrote: | ||
Ciekawy pomysł, choć ten szczyt tabeli rzeczywiście dziwnie wychodzi. Chociaż,... właściwie to to wygląda jak mecz o tytuł, czyli mogło by to mieć sens. Ale tylko na szczycie tabeli, a co na dnie? Też takie rozwiązanie, czy po prostu mniej gier do rozegrania? np. D gra ABC, zamiast 6 gier tylko 3 - trochę nuda.. W sumie to twoja propozycja bardziej przypomina drabinkę niż ligę, ale jest naprawdę bardzo ciekawa. |
Dobra, pomysł jest fajny, a poki nie wymysle lepszego rozwiazania, nie krytykuje ![]() |
Dobromila miala racje: niech sie wypowie rektor !! |
benerit wrote: | ||
Zakładam że chodzi o grupy typu D gra z ABCEFG. Pytanie - jak tu zrobic kolejność na kolejny miesiąc? Tzn co jest podstawą do ustalania nowej kolejności? |
benerit wrote: |
Mi osobiście rezygnacja z kilkuosobowych grup sie nie podoba. Mozna taki turniej zrobic osobno w ramach testow. Co moze sie wykona. |
pjk wrote: |
zbliza się koniec obecnej edycji ligi ![]() |
Qoryl wrote: |
Ja wpadłem na bardziej radykalny pomysł Wszystkie gry ligowe zaliczyć do psg i ten kto niechce grać to mu punkty psg i egf lecą, dla tych co chcą grać wysyłają mejla do delikwenta i jak się nie zjawi to automatycznie przygrywa. Może to drastyczny pomysł ale uważam że skuteczny. |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)