Mandos wrote: |
Być może masz inne uzasadnienie zmiany w lidze, chciałbym je usłyszeć. |
lsnienie wrote: |
a moze jednak komentarz: ilu ludzi odpada miesiecznie z ligi? i ilu jeszcze przez to rezygnuje z rozgrywania ligi albo po prostu to się nie podoba? Przy nowych zasadach bylaby moze choc wieksza rotacja zawodnikow w grupie co do postow na forum - hmmm, serio, nikt sie nie skarzyl na lige? ze nie wspomne o adminie i jego problemach z modulem |
lsnienie wrote: |
Na szczescie w akademii jest wiecej informatykow niz yosh, chociaz trudno w to uwierzyc Moduł dodawania partii jest już gotowy i na razie testowany - dzięki copyrightowi *brawa* Dzięki niemu też ma powstać nowy moduł ligi - za co z góry dziękuję |
benerit wrote: |
2. Owszem liczba graczy jest duża, ale liczba wypadających również jest ogromna. Nowy system ma: a) wprowadzić nagrody b) być systemem motywacyjnym - im więcej grasz tym więcej zyskujesz Biorąc pod uwagę, że w lidze dziś wystarczy rozegrać minimum gier aby awansować nazwałbym to co mamy teraz "systemem na przetrwanie" |
benerit wrote: |
3. Nie bierzesz pod uwagę ogromnej ilości pracy jaką MirkoT poświęca lidze i kłopotami z jakimi się boryka. [...] System jest automatyczny tylko z nazwy [...] 5. Powtórze jeszcze raz - moduł ligi bedzie napisany jeszcze raz - nawet jesli żadna z zasad się nie zmieni to wiele się zmieni w jego administracji. |
Mandos wrote: |
...Swoją drogą nie rozumiem dlaczego uwazasz ze wygrana przez walkower (mail) ma mniejszą wartość niż "normalna" i w tabeli kumulacyjnej jej nie uwzględniasz. |
johnkelly wrote: |
Powiem tylko tyle, że ja do turnieju i kiedyś do ligi zapisywałem się po to by grać a nie po to by mieć pozycję w tabelce. Więc wolałbym by w tabeli uwzględnione były gry odbyte. |
Mandos wrote: | ||
|
Benerit wrote: |
3. Nie bierzesz pod uwagę ogromnej ilości pracy jaką MirkoT poświęca lidze i kłopotami z jakimi się boryka. Grających może to nie obchodzic, ale gdyby nie praca administratora ligi by nie było. System jest automatyczny tylko z nazwy... w działaniu pozostawia wiele do życzenia, więc nowy moduł powstaje głównie z myślą o ułatwieniu pracy administratora. |
Qoryl wrote: |
Powinny byc jakies dodatkowe "nagrody" za nierozegranie minimum gier np. na 3 miesiace wylatujesz z ligi a dla niepoprawnych ligowiczow moze i roczna przerwa by pomogla. Bylo, nie bylo nikt na sile nikogo nie zmuszal do zapisania sie w lidze, kazdy tu gra z wlasnej woli. |
Przemas wrote: | ||
Qoryl ma rację, jest sporo ludzi, którzy zapisujasięchyab tylk opo to, żeby zobaczyć swoje imię w tabelce. Taka "czarna lista" to dobry pomysł |
Dobromila wrote: |
Owszem, dlatego przepraszam wszystkich, z którymi nie zagrałam w lidze i zepsułam im zabawę. W moim przypadku jest zazwyczaj tak, że zauważam, że nie dam rady rozegrać gier w drugiej części miesiąca, kiedy na wzięcie urlopu jest już za późno. Niestety słabość ludzka jest silna i dlatego zaproponowałam takie rozwiązanie. Bo wiem jak to wygląda z punktu widzenia wyrzucanego. I że nierozegranie gier nie zawsze wynika ze złej woli. |
no_mad wrote: |
Osobiście uważam że liga powinna zostać ligą i awanse oraz spadki powinny być regulowane tak jak dotychczas. Co do zmian jakie bym zaproponował, to może odejść od zasady rozegrania minimum 5 gier. Kasowanie zawodników powoduje że kiedy powrócą to muszą zaczynać z samego dołu tymczasem każdy wie że często po prostu nie ma czasu na grę w lidze. Może zamiast kasować takich zawodników lepiej byłoby powiedzmy zdegradować ich do niższej grupy? A potem jeśli drugi raz z rzędu nie zagrają gier to albo dalsza degradacja albo uznajemy że nie chcą grać w lidze i kasujemy. Ja bym był za tym żeby nikogo nie wyrzucać tylko dać możliwość rezygnacji z udziału. Takimi którzy nie grają i nie rezygnują z udziału mógłby się zajmować administrator albo ktoś specjalnie w tym celu powołany (bo administrator i tak ma już dużo roboty). |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)