skalpel wrote: |
czy naprawdę konieczne jest podanie swojego imienia i nazwiska? chyba wystarczył by sam nick po co ktoś ma wiedzieć jak mam na nazwisko? |
mef, nie wstydze sie ale jakoś wolę nie upubliczniać swoich danych osobowych obcym osobom |
a potrzebne ci moje nazwisko, zebysmy razem zagrali? chyba nie... |
ten przepis w regulaminie jest chyba pozbawiony wiekszego sensu... |
Quote:: |
Gry z ligi mogą być zaliczone do PSG. Na tej liście (i każdej tego typu) ludzie identyfikowani są po nazwisku. |
Po za tym nie rozumiem jednej rzeczy... Nie uważasz, żeby było potrzebnym przedstawianie się. |
Ale jednocześnie piszesz, że "co innego w turnieju" Dlaczego? Albo jesteśmy anonimowi, albo nie. |
P.S. Piszesz o "obcych osobach". Jest taki zwyczaj, że kiedy dwie osoby robią coś razem to się sobie przedstawiają. Podając imię i nazwisko. I wtedy są już nieco mniej obcy. |
w regulaminie jest napisane: Na początku gry obaj gracze muszą wpisać swoje imiona i nazwiska oraz deklarację 'do ligi' czy naprawdę konieczne jest podanie swojego imienia i nazwiska? chyba wystarczył by sam nick po co ktoś ma wiedzieć jak mam na nazwisko? i co się stanie jeśli nie podam nazwiska? gra będzie uznana za nieodbytą czy zostanie przyznany walkower dla mojego przeciwnika? myślę, że podawanie swoich danych osobowych nie jest konieczne w lidze. przecież to tylko zabawa, co innego turnieje w realu... |
aha, i jak sprawdzic czy podawane dane sa prawdziwe? bo jesli czesc nazwisk jest wymyslona, to tymbardziej ten punkt w regulaminie nie ma sensu. |
napisałem "co innego w turnieju w realu" jak się organizuje turnieje na prawdziwym gobanie to jakoś trzeba identyfikować zawodników, a najłatwiej jest poprzez imię i nazwisko w internecie każdy ma swojego nicka, więc sprawa jest też prosta, więc po co podawać kolejne swoje dane? |
bylbym za tym, zeby podawanie imienia i nazwiska nie bylo konieczne. kto chce niech to robi, kto nie to nie. |
Mandos wrote: |
Gry do ligi mają być na poważnie, niezależnie od tego czy są do psg czy nie. Mają być możliwością zagrania czegoś na serio dla ludzi którzy rzadko mogą grać w turniejach w realu. |
Dlatego też podanie imienia i nazwiska jest wymagane i powinno być utrzymane aby osoba która z Tobą gra wiedziała kim jesteś, a nie grała z anonimowym nickiem. |
Gra przez internet opiera się na zaufaniu. Powinno to być dla Ciebie naturalne i w ogóle takie spekulacje na ten temat nie mają prawa się pałętać po Twojej główce. Jeżeli tak nie jest to co dalej ? Spekulacje czy napewno gram z tym zawodnikiem a nie jego kolegą o kilka kamieni silniejszym ? Jeżeli nie ma zaufania, nie ma poważnej gry w sieci. |
Ehhh ... nie wiem czy już uczesniczyłeś w jakimś turnieju w realu ale prawda jest taka że zawodnicy tam identyfikują się głównie za pomocą nicków. Co nie zmienia faktu że w turnieju podaje się imiona i nazwiska. |
bylbym za tym, zeby podawanie imienia i nazwiska nie bylo konieczne. kto chce niech to robi, kto nie to nie. |
Wydaje mi się, że sporo tego przez nowych graczy jest pomijane i traktują Go jako układanie kamyczków zapominając o otoczce. |
byc moze byloby wiecej chetnych gdyby w lidze mozna byloby grac anonimowo... |
ludzie, to tylko gra planszowa |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)