#31: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: yukiko, Skąd jesteś: Ryoko OwariNadesłano: Pt sierp 25, 2006 12:55 pm ---- ja bardzo chętnie bym się poczyła, ale po pierwsze nigdy nie grałam na sieci, tylko zawsze w sposób tradycyjny
po drugie nie wiem jaka jest moja siła niestety.
po trzecie odkąd w niefajnych okolicznościach straciłam nauczyciela, nie miałam z kim grać, więc mam sporą przerwę...
#32: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: tlone, Skąd jesteś: RybnikNadesłano: Pt sierp 25, 2006 2:11 pm ---- no coz ...
ja jestem otwarty na ludzi ;]
jednakze,
dobrze by bylo zebys najpierw wpadla na kgs i zorientowala sie co i jak ;]
w razie czego na kgsie mam zupelnie inny nick : "tlone"
#33: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: yukiko, Skąd jesteś: Ryoko OwariNadesłano: Pt sierp 25, 2006 2:18 pm ---- no w rzeczy samej... sama na to wpadłam... po czym wpadłam na KGS, ale co z tego?
ogólnie cały czas się zastanawiam czy granie po sieci nie jest jakieś takie bezduszne (tak, oczywiście skoro nie próbowałam to nie mam pojęcia o czym mówię)... wiem, że to głupio brzmi... ale jakoś tak dobrze jest móc sobie dotknąć kamieni
ogólnie cały czas się zastanawiam czy granie po sieci nie jest jakieś takie bezduszne
Pewno jest. Nikt nie twierdzi, że lepiej jest grać w sieci niż na żywo.
Lepiej grać na żywo niż w sieci, lepiej grać w sieci niż nie grać wcale.
Musisz po prostu spróbować i odpowiedzieć sobie na fundamentalne pytanie: czy wolisz grać mniej ale za to bardziej zmysłowo na żywo, czy grać nie czując lubego dotyku kamienia w palcach, nie słysząc miłego stukotu kamieni o goban, ale za to zdecydowanie więcej.
#35: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: tlone, Skąd jesteś: RybnikNadesłano: Pt sierp 25, 2006 6:26 pm ---- ;], nikt nie mowi, ze grajac tak, nie mozesz grac inaczej
troche tego, troche tamtego ;]
a jezeli az tak bardzo Cie to odrzuca, mozesz ukladac partie na gobanie obok komputera
#36: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: tlone, Skąd jesteś: RybnikNadesłano: Sb wrz 16, 2006 4:18 pm ---- do moich : wyjezdzam na mazury do konca pazdziernika, a potem bierzemy sie do roboty :>
#37: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Hagaren, Skąd jesteś: Turośń DolnaNadesłano: Śr wrz 27, 2006 8:39 pm ---- Hej może i ja sie zaczne uczyc. Przygarnie ktoś? Nie wiem jaka siła dokładnie, bo gram raczej ze znajomymi z klasy tylko (i tak po sieci bo nie mamy gobana jeszcze; a nie kumpel ma jeden katonowy z plastikowymi pionkami zamiast kamieni:P) podejrzewam, że mam około 27k+/-2 ale na prawde nie mam pojecia. jak coś to nick na kgs Hagaren ale rzadko tam jestem.
#38: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Ogami, Skąd jesteś: WarszawaNadesłano: Cz wrz 28, 2006 6:56 pm ---- Ja Cię mogę pouczyć. A jak jesteś z Warszawy to nawet byłoby lepiej, bo za internetowym nauczaniem nie przepadam
#39: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Hagaren, Skąd jesteś: Turośń DolnaNadesłano: Pt wrz 29, 2006 6:15 pm ---- niestety nie jestem spod Białegostoku. To jak? Będzie sie dało podszkolić u Ciebie?
#40: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Ogami, Skąd jesteś: WarszawaNadesłano: Sb wrz 30, 2006 4:41 pm ---- Oczywiście, jednak z drugim października rozpoczynam studia i nie będę zapewne na KGS zbyt często więc będę wdzieczny jeśli umówimy się na jakąś konkretną godzinę.
#41: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: vaila, Skąd jesteś: WałbrzychNadesłano: Pn paźdź 01, 2006 12:59 pm ---- Witajcie!
Ja jestem z tych baardzo początkowych graczy.
Potrzebowałabym pomocy w postawienu tego kolejnego kroku do przodu
Pomoże ktoś?
____ zielono mi
#42: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: tlone, Skąd jesteś: RybnikNadesłano: Pn paźdź 01, 2006 1:08 pm ---- pomylka, wyjezdzalem do konca wrzesnia ;]
#43: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Hagaren, Skąd jesteś: Turośń DolnaNadesłano: Pn paźdź 01, 2006 1:39 pm ---- Też byłbym za konkretną godziną, może spotkamy się w Środe wieczorem tak koło 21? Podam gg na wszelki wypadek: 1303465
#44: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: matman, Skąd jesteś: KoszalinNadesłano: Cz list 02, 2006 1:01 am ---- Jestem bardzo chętny do nauki. Myślę, że gram na poziomie 20-25 kyu.
Chętnie pogadałbym przez Skype i pograł na KGS z kimś kto mógłby mi też pomóc w analizie moich partii i przy okazji czegoś nauczył.
Tlone, czy Twoja oferta jest nadal aktualna?
#45: Re: Poszukuje nauczyciela Autor: Bartosh, Skąd jesteś: abcNadesłano: Pt czerw 22, 2007 1:03 pm ---- czy przygarnąłby ktoś początkującego (12k na KGS)?