Ostatnio zmienił(a) benerit dnia Pn czerw 04, 2007 6:15 am, w całości zmieniany 2 razy
#20: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: benerit, Skąd jesteś: GdańskNadesłano: Pn May 28, 2007 8:22 am ---- Jedną z głównych nagród w turnieju jest ten oto goban www.skarbychin.pl/prod...hp?prod=21
Ostatnio zmienił(a) benerit dnia Pn May 28, 2007 7:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
#21: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Sai1988, Skąd jesteś: LeskoNadesłano: Pn May 28, 2007 10:34 am ---- Niezły wogule fajna strona.
Sprzedają goban kaya za 75 heh moim zdaniem coś tu nie gra.
Czy ktoś ma te goban (kaya) i może potwierdzić że to prawdziwa kaya?
Bo to chyba za tanio
#22: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Nilatarion, Skąd jesteś: Jastrzębie ZdrójNadesłano: Pn May 28, 2007 3:20 pm ---- Ej Benerit ja wygralem z Senbo...
#23: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: benerit, Skąd jesteś: GdańskNadesłano: Pn May 28, 2007 7:38 pm ----
Nilatarion wrote:
Ej Benerit ja wygralem z Senbo...
poprawiłem... piszcie w treści maila chociaż wynik... ograniczy to liczbę błędów.
#24: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: kkamil, Skąd jesteś: BrwinówNadesłano: Pn May 28, 2007 9:32 pm ---- > Sprzedają goban kaya za 75 heh moim zdaniem coś tu nie gra.
> Czy ktoś ma te goban (kaya) i może potwierdzić że to prawdziwa kaya?
> Bo to chyba za tanio
Zwroc uwage na grubosc i wielkosc. To male plansze, 13x13 i 9x9
grubosci 1cm. Za tego wymiaru plansze z buku w e-go trzeba zaplacic
chyba okolo 25zl, czyli trzy razy taniej.
Dobry zestaw jest z shin kaya (drewno podobne do kaya, grubosc gobanu 6cm)
ale i tak kosztuje az 800 zl
Gobany kaya i inne mozna zakupic bezposrednio w Japonii w sklepie kiseido
(stary adres KGS-u), lub u Shaak'a (sprzedaje ksiazki , gobany i kamienie z kiseido w Europie)
Ostatnio kiseido sprzedaje duzo gobanow po sprzedawcy (wytworcy ? artyscie ? rzemieslniku ?)
ktory przeszedl na emeryture, reklamuja sie ze jest duzo taniej niz normalnie, ale na zwykle polskie warunki to wciaz drogo
#25: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Sai1988, Skąd jesteś: LeskoNadesłano: Wt May 29, 2007 2:01 pm ---- heh pewnie z 1000 zł za sam goban nawet bez nóżek co nie?
Cuż i tak go nie kupie bo po co taki drogi jeszcze ktoś go porysuja albo coś a to kosztuje tyle co maluch trochę przesadzają z cenami za kawał drewna koło 1000zł (dobra dobra wiem że to bardzo drogie drewno ale i tak cena za wysoka chyba no nie?)
#26: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: kkamil, Skąd jesteś: BrwinówNadesłano: Wt May 29, 2007 7:59 pm ---- Mozna samemu sprawdzic na www.kiseido.com
klikamy na link Shop, nastepnie Go equipment
Tania (pojecie wzgledne ) jest katsura, goban grubosci 5cm kosztuje 230$,
tej samej grubosci goban z Kaya juz 1000$.
#27: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Sai1988, Skąd jesteś: LeskoNadesłano: Śr May 30, 2007 11:29 am ---- heh ja tam wolę sobie kupić motor albo coś do tunigu samochodu niż goban za 1000 i to $
Ale ten z katsury żeczywiście tani przy kursie $ jakieś 3,00 jakieś 700zł trzeba dać heh jak ktoś chce to niech wydaje kupe kasy na drogie gobany ja tam wole kupić na e-go może i z drewna bukowego (czy jakiegoś tam) ale tez sie nada :D.
Albo iść do klubu jakiegoś i grać bez kupowania gobanów.
A właśnie ten zestaw za 800 zł na www.skarbychin.pl/prod...hp?prod=21
jest z neo kaya czy jakiejś jej naturalnej (też szlachetnej) odmiany bo ja się aż tak na drewnie nie znam
#28: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Oko, Skąd jesteś: Toruń/LubczaNadesłano: Cz May 31, 2007 8:25 pm ---- Pragnę tylko państwu przypomnieć, że jesteśmy w dziale Turnieje>Turniej o Mistrza Akademii. O takich rzeczach proszę rozmawiać w dziale ogłoszenia, albo przejść na jakieś towarzyskie forum... Nie tolerujemy offtopicowania
Pozdrawiam [oko]
#29: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: fan, Skąd jesteś: ToruńNadesłano: Sb czerw 02, 2007 11:36 am ---- heh, przy dynamice dyskusji na forum akademii i off-topic dobry;)
#30: Re: II Turniej o Tytuł Mistrza Akademii Autor: Sai1988, Skąd jesteś: LeskoNadesłano: Sb czerw 02, 2007 1:13 pm ---- Heh dokładnie zresztą nie warto zakładać nowego tematu na krótką dysputę o cenach gobanów