Siła gry programów
-> Początkujący

#1: Siła gry programów Autor: MarianSkąd jesteś: Warszawa PisanieNadesłano: Śr marca 12, 2008 5:47 pm
    ----
Witam wszystkich,
Uczę się. Oczywiście grać. Powoli i mozolnie. Męczę się z powszechnie znanym pogramem igowin (najczęściej). Program podaje siłę własnej gry (po zwycięstwie gracza, w tym wypadku moim, progam zwiększa swoją siłę gry). Czy podawana przez program siła może być uznana za mniej wiecej prawidłową? Innymi słowy - jesli wygrywam z nim na poziomie powiedzmy 18k (no.z dwoma handicapami), a przegrywam na poziomie 16k to oznacza że rzeczywiście można oceniać siłę mojej gry na około 20k?
Czy znacie jakieś alternatywne programy, które można ściągnąć (poza IGO)?

#2: Re: Siła gry programów Autor: Sai1988Skąd jesteś: Lesko PisanieNadesłano: Pt marca 14, 2008 9:30 pm
    ----
Najlepsza alternatywa jest pojsc na KGS albo do pobliskiego klubu go i grac z ludzmi komp jest raczej nieudolny wiec nie radze sie sugerowac jego wynikami

#3: Re: Siła gry programów Autor: madi81Skąd jesteś: miasto PisanieNadesłano: Pt lip 23, 2010 6:53 am
    ----
Gram w go od tygodnia i pokonuję igowin 8 kyu gdy już to ja mam białe a komp zaczyna czarnymi. Leela Lite pokazuje bardziej realistyczny poziom - 21 kyu i potrafi mnie załatwić gdy mam 4 handicapy. Wniosek: igowin jest fajny, ale kyu jakie pokazuje jest dalekie od prawdy.

-> Początkujący

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Strona 1 z 1