Lista uczestników IAG
-> Bugi

#1: Lista uczestników IAG Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Śr May 14, 2003 4:40 pm
    ----
Trochę psuje mi obraz całości fakt, że lista uczestników jest notorycznie nieaktualna. Żeby uprzedzić krytykę dodam, że jeżeli temu komuś kto się nią zajmuje brakuje czasu, to chętnie ten obowiązek przejmę.

#2:  Autor: DominikSkąd jesteś: Chocianów PisanieNadesłano: Śr May 14, 2003 5:10 pm
    ----
z tego co ja widze to chyba lista uczestnikow jest jak najbardziej aktualna
w nowinkach pisalo ze IAG przekroczyla 180 uczestnikow a na liscie jest 183 wiec co jest nie tak ?

#3:  Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Cz May 15, 2003 12:37 am
    ----
Nie chodzi o liczbe uczestników, tylko o ich rankingi.
To co dede pisze dziale "Awanse" przechodzi niezauważone.

pozdrawiam

#4:  Autor: dedeSkąd jesteś: Trojmiasto PisanieNadesłano: Cz May 15, 2003 1:00 am
    ----
Utrzymanie jakosci danych tylu ludzi to rzeczywiscie problem. Bie jestem w stanie przy okazji kazdej listy Grabola sprawdzac wszystkich awansow. Zalaczam tylko te o ktorych wiem, bo napisal mi to nauczyciel albo sam zainteresowany. Updaty strony robimy przy okazji kazdych nowin, mniej wiecej raz na tydzien. Jesli chcesz pomoc, to chetnie ja przyjme. Pomoc polegalaby na sprawdzeniu po kazdej liscie Grabola roznic w stosunku do listy uczestnikow i przeslanie mi listy tych roznic. Jesli mozesz to robic, daj mi znac.

#5:  Autor: DominikSkąd jesteś: Chocianów PisanieNadesłano: Cz May 15, 2003 4:48 pm
    ----
ile to roboty przy kazdej liscie grabola na tylu uczestnikach, uwazam ze jak zalezy komus to napisze list

#6:  Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Cz May 15, 2003 6:43 pm
    ----
Tak, jeżeli chodzi o porównywanie listy Grabola z listą użytkowników, to robienie tego ręczne jest rzeczywiście grą nie wartą świeczki. Mi w tej chwili chodzi o te zmiany, o których dede wie, a których nie ma na liście na stronie. Oto kilka przykładów:

Jędrzej Majer 6k - powinno być 5k
Michał Hajduk 25k - powinno być 18k

#7:  Autor: TommellSkąd jesteś: Police PisanieNadesłano: Cz May 15, 2003 7:53 pm
    ----
A np. vismaior, Radziol, Comboy? Chyba maja odrobine zanizona range..

#8:  Autor: RadziolSkąd jesteś: Tychy PisanieNadesłano: Pt May 16, 2003 1:48 am
    ----
Kto? Ja? Ja mam idealna!!!
25k to w sam raz na moje umiejetnosci sandbaggera i kretacza Drwiący a tak poza tym to i tak startuje z odpowiednia mi sila, wiec chrzanic to ze inaczej mi pisze na listach Uśmiech

#9:  Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 16, 2003 2:42 am
    ----
Jak już mówiłem ręczne porównywanie list nie ma sensu, dlatego pozwoliłem sobie napisać drobny skrypcik (którym się zresztą chętnie podzielę), który to robi. Muszę oddać hołd utrzymującym listę, ponieważ przy tak dużej liczbie uczestników różnice są zaskakująco małe.
A oto wynik:

Grabowski Krzysztof: 3dan - 1dan (to dziwne trochę)
Majer Jędrzej: 6kyu - 5kyu
Wojciechowski Jacek: 15kyu - 12kyu
Zborowski Jakub: 20kyu - 19kyu

pozdrawiam

#10:  Autor: marcinSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 16, 2003 3:14 am
    ----
okupant wrote:
... różnice są zaskakująco małe.
A oto wynik:

Grabowski Krzysztof: 3dan - 1dan (to dziwne trochę)

Nic w tym dziwnego nie ma.

W regulaminie akademii dede wrote:
2. Poza podanymi poniżej wyjątkami w IAG obowiązuje ranking PSG. Wyjątki są następujące:
- Ranking w grupie honorowej podawany jest według tytułu, jednak w przypadku udziału gracza z grupy honorowej w grach w ramach IAG obowiązuje ranking aktualny.

Grabol nie gra w lidze ani w turnieju, a najwyższym jego rankiem jest 3 dan.

#11:  Autor: dedeSkąd jesteś: Trojmiasto PisanieNadesłano: Pt May 16, 2003 5:28 pm
    ----
Staram sie jak moge utrzymywac jakosc danych i patrzac na wyniki tego skryptu jestem zadowolony. Prawde mowiac spodziewalem sie wiekszych niezgodnosci. 3 osoby na 180 to niezly wynik. Tak swoja droga mozesz mi go podeslac wraz z instrujcja obslugi.

#12:  Autor: silkSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 16, 2003 11:56 pm
    ----
Jacek, jakie podchody - skrypt, male roznice, itp.
Mogles napisac ze masz za mala sile na liscie
Puszczający oczko ;) Puszczający oczko

#13:  Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pn May 18, 2003 5:25 pm
    ----
A ty nie za sprytny przypadkiem jesteś? Drwiący

#14:  Autor: okupantSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Sb lip 12, 2003 6:30 pm
    ----
Teraz po LSG się lista rzeczywiście zrobiła dosyć nieaktualna...
polecam monoid.eu.org/~niuniuch/listy.txt

-> Bugi

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Strona 1 z 1