Dyskusja nad propozycjami Lain logo akademii
-> Forum ogólne

#1: Dyskusja nad propozycjami Lain logo akademii Autor: dedeSkąd jesteś: Trojmiasto PisanieNadesłano: Pt May 30, 2003 1:17 am
    ----
Mi najbardziej odpowiada propozycja ostatnia. Pokombinowalbym jeszcze z czcionkami tych liter. Kanji - podobne sa podobno nieczytelne, a jakies inne kaligraficzne, takie pisane pedzelkiem? Moznaby sprobowac uzyskac podobny efekt jak kanji, zachowujac czytelnosc.

PS Nastepne spamy na tym topiku bede po prostu kasowal bez ostrzezenia.

#2:  Autor: silkSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 30, 2003 1:32 am
    ----
Wszystkie bardzo ładne Bardzo szczęśliwy

Mnie pasuje na logo najbardziej pierwsza propozycja.

Druga troche za duża, za to literka "o" w "Go" jest jakaś taka maciupcia Puszczający oczko
W trzecim obrazku jakoś nie pasują mi te dziurki w literkach.

#3:  Autor: zefciuSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 30, 2003 9:53 am
    ----
Mi najbardziej się podoba druga propozycja. Co prawda dziurki w trzeciej są cool, ale ta rameczka jakaś taka za prosta. Jakbym miał wybierac spośród wersji to II v. 2.0
A zauważyliście, że wystarczy napisać "tylko bez spamu" i już się 10x mniej postów robi Wesoły ?

#4:  Autor: marcinSkąd jesteś: Poznań PisanieNadesłano: Pt May 30, 2003 11:37 am
    ----
Przepraszam za mały bałaganik, który powstał po moich próbach czyszczenia spamu. Uwagi na temat logów należy dopisywać poniżej.

#5:  Autor: yoszSkąd jesteś: Suwałki, Olsztyn, Warszawa PisanieNadesłano: Pt May 30, 2003 5:00 pm
    ----
Jakby kto szukal to loga sa tutaj
akademia.go.art.pl/ind...&t=169

#6:  Autor: TommellSkąd jesteś: Police PisanieNadesłano: Pn czerw 01, 2003 4:17 pm
    ----
No to jak? Glosowanie przeprowadzamy? Bo mi osobiscie najbardziej podoba sie po prostu pierwsza wersja. Kamyki duze, ladne, litery czytelne..

#7:  Autor: ketchupSkąd jesteś: Warszawa PisanieNadesłano: Wt czerw 03, 2003 11:06 am
    ----
Propozycja 5 jest wesoła, ale chaotyczna.
Propozycje 1,2 są ładne, ale oparte na czcionce, w której G jest zupełnie nieczytelne.
Propozycja 4 podoba mi się. W latach 80, kiedy w Polsce grali głównie matematycy i informatycy takie logo zrobiłoby furorę. Myślę, że ten pomysł i liternictwo świetnie się sprawdzi na plakatach adresowanych do studentów kierunków ścisłych.
Propozycja 3 najbardziej by mi odpowiadała po zastosowaniu w inicjałach czcionki kanjipodobnej. Po oględzinach różnych czcionek najbardziej wyrazistą i czytelną wydaje mi się być Karate.

Poniżej moje nieudolne prototypy wyprodukowane w MS Paint, jedynym narzędziu jakie mam pod reką i potrafię w miarę obsługiwać Puszczający oczko

Propozycja 3 Lain z Karate w inicjałach, kolory się czemuś rozjechały:

Z rozpędu próba przymiarki do pomysłu asumi:

Pewnie Karate w nazwie to już przesada, ale ani Ariel, ani Times New Roman, ani Courier nie pasowały, a innych nie mam.

Wierzę, że w obydwu przypadkach, po jakimś czasie, w wielu kontekstach logo by się broniło bez pełnej nazwy Akademii.

-> Forum ogólne

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Strona 1 z 1