kaisuj wrote: |
1. To, ze Hikaru nie mial skad sie dowiedziec o go, nie pomniejsza jego ignorancji. (...) Hikaru jest ignorantem. Taka role przypisal mu tworca mangi. Jest to wielokrotenie podkreslane. Zreszta nawet bedac Insei Hikaru nie znal czolowych graczy, mistrzow go. Dla mnie to jest ignorancja. |
Quote:: |
Hikaru jest ignorantem |
Zreszta nawet bedac Insei Hikaru nie znal czolowych graczy, mistrzow go |
Niestety pozniej, na turnieju, Hikaru zagral baardzo slabiutko rozczarowujac Akire |
nie byl jego rywalem |
Najbardziej "podobał" mi się fragment, kiedy Ogata opowiada Akirze o rozwoju Hikaru, a Akira - on jest dla mnie nikim, nie może mi zagrozić... |
kilkunastoletnimi chlopcami, ktorzy sa tak zaslepieni go, ze nie widza nawet takiej Akari. Chocby z tego wzgledu Hikaru jest glupi. Jakby do mnie sie taka laska lepila, to na pewno znalazlbym dla niej troche czasu |
kaisuj wrote: |
Oj cos mi sie wydaje Nexo, ze zanim bys sie ucieszyl, to jednak bys sie wkurzyl. |
Akira jest taki, bo tak sie wychowal. Nie zna innego zycia. |
Zreszta w odcinku 62 (nie jestem pewien) Hikaru sam siebie nazywa glupcem i podaje argumentacje. |
z czasem znal co raz wiecej nazwisk. Bo stopniowo przestawal byc ignorantem. |
Smiem twierdzic, ze upodabnial sie do Akiry, ktory byl dla niego wzorem do nasladowania |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)