fernell wrote: |
Dobra ponarzekalem sobie tylko patrzec jak mnie zbanuja... to tyle ![]() |
dede wrote: |
Gdy napisałem ogłoszenie że poszukuję uczniów to w terminie który podałem nie zgłosił się NIKT... Odnoszę wrażenie że to nie jest tak że brakuje nauczycieli - brakuje ... uczniów. |
dede wrote: |
Tak, podałem wyszukane wymagania i zrobiłem to celowo. Jest to typowy sprawdzian odsiewający ludzi, którzy nie nadają się na uczniów. Jeśli NAPRAWDĘ zależałoby Ci na uczeniu się, spróbowałbyś skontaktować się ze mną MIMO tych zaporowych wymagań. Cechą dobrego gracza jest to, że MIMO że nia zna rozwiązania danego problemu, próbuje. Może się nie udać raz, drugi, ale PRÓBUJE. [...] |
benerit wrote: |
Jak powinna wyglądać interakcja autorów akademii? Czy maja oni byc "widoczni" czy raczej "w cieniu" - czy waszym zdaniem akademia zyskuje na skierowaniu się w stronę tej trzeciej (interakcja) formy, czy tez traci. Pierwsza i druga forma prezentują można by powiedzieć większy profesjonalizm (przynajmniej tak mi się wydaje). |
Quote:: |
- nauczanie - ktore nigdy nie rozwinęło się do formy jaką wszyscy by sobie życzyli. Z jednej strony brakuje nauczycieli, z drugiej brakuje uczniów. Brzmi paradoksalnie ale tak jest. System sensei-insei (nauczyciel-uczen) sprawdzal się przy niewielkiej liczbie graczy. Teraz jednak nie moze sprostac wzajemnemu braku zapotrzebowania. Moim zdaniem forma wykładów jest duzo praktyczniejsza i z punktu widzenia akademii latwiejsza do przeprowadzenia. |
Czy warto robić wykłady czy nie? I co najwazniejsze jak pozyskac wykładowców? |
A co wy myslicie - czy chcecie jakis innych turniejów? Czy może któreś zlikfidować, lub zmienic? A jak oceniacie ich frekwencję? |
Akademia trochę lat ma. Początkowo miala niewielu uczestników i spotkania odbywały sie na serwerze aurora. Dziś już go nikt nie pamięta, a całe życie kulturalne odbywa się na kgs. Waszym zdaniem jakie okresy dla akademii były najlepsze? Co przez te lata akademia utraciła, co zyskała? W jakim kierunku powinna iść? |
Pytanie tylko o co ją rozwinąć? Co zmienić? W jaki sposób zachęcić osoby do jej współtworzenia? Jaki właściwie powinien być wizerunek i przyszłość Akademii? |
Jak Waszym zdaniem powinna prezentować się Akademia? Nie pytam tutaj o układ graficzny, lecz merytoryczno-ideologiczny. |
Adellon wrote: |
W temacie Nexa "co tu sie dzieje??" piszesz Benericie, że potrzebujemy informatyka i żeby on sie przyłożył potrzeba kasy. Mam propozycję aby dokładnie opisać specyfikację modułu związanego z ligą IAG (co i jak ma działać). Dać projekt na gielda.linux.pl . Jako zapłatę dać baner na stronie IAG'u osoby/zespołu który to napisze. Jest szansa, że tylko za rozgłos/reklamę ktoś to napisze "za darmo". |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)