Menu
Nauka
Artykuły
Szukaj
Archiwum IAG
|
Siła gry programówJesteś kompletnie zielony? Nie wiesz co to jest seki? Zapytaj tutaj
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marian Nobi
|
Nadesłano: Śr marca 12, 2008 4:47 pm Temat wiadomości: Siła gry programów |
|
Witam wszystkich,
Uczę się. Oczywiście grać. Powoli i mozolnie. Męczę się z powszechnie znanym pogramem igowin (najczęściej). Program podaje siłę własnej gry (po zwycięstwie gracza, w tym wypadku moim, progam zwiększa swoją siłę gry). Czy podawana przez program siła może być uznana za mniej wiecej prawidłową? Innymi słowy - jesli wygrywam z nim na poziomie powiedzmy 18k (no.z dwoma handicapami), a przegrywam na poziomie 16k to oznacza że rzeczywiście można oceniać siłę mojej gry na około 20k?
Czy znacie jakieś alternatywne programy, które można ściągnąć (poza IGO)?
_________________ I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare. |
|
Powróć na górę |
|
|
Sai1988 Keima
|
Nadesłano: Pt marca 14, 2008 8:30 pm Temat wiadomości: Re: Siła gry programów |
|
Najlepsza alternatywa jest pojsc na KGS albo do pobliskiego klubu go i grac z ludzmi komp jest raczej nieudolny wiec nie radze sie sugerowac jego wynikami
_________________ Matma opisuje wszystko...oprócz wnętrza |
|
Powróć na górę |
|
|
madi81 Nobi
|
Nadesłano: Pt lip 23, 2010 6:53 am Temat wiadomości: Re: Siła gry programów |
|
Gram w go od tygodnia i pokonuję igowin 8 kyu gdy już to ja mam białe a komp zaczyna czarnymi. Leela Lite pokazuje bardziej realistyczny poziom - 21 kyu i potrafi mnie załatwić gdy mam 4 handicapy. Wniosek: igowin jest fajny, ale kyu jakie pokazuje jest dalekie od prawdy.
_________________ około 20 kyu |
|
Powróć na górę |
|
|
|
|
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wiadomości Nie możesz usuwać swoich wiadomości Nie możesz głosować w ankietach Na tym forum nie możesz załączać plików Z tego forum możesz pobierać pliki
|
|