Dołączył(a): paźdź 11, 2005 Wiadomości: 70 Skąd jesteś: Szczecin (Poznań)
Nadesłano: Pn marca 08, 2009 9:39 pm Temat wiadomości: Re: W jakim wieku poznaliście go?
Ja poznałem jak miałem tak gdzieś z 21 lat (+/- 1). Postęp... szkoda gadać, Pierwszy rok znajomości go to doszedłem chyba do 20k potem też niewiele szybciej do dzisiejszego słabego 8k.
Nadesłano: Sb kwiet 25, 2009 3:42 pm Temat wiadomości: Re: W jakim wieku poznaliście go?
Ja zacząłem grać w wieku 23 lat (tj. 1,5 roku temu). Natomiast postęp to, hmm... od poznania zasad (czyli teoretycznie jakieś ~30k) do obecnego 5k na KGS.
Pewnie jakbym należał do jakiegoś klubu etc. to zrobił bym większy postęp, ale nie należę do żadnego klubu (nie ma żadnego w mojej okolicy), ani nie gram w "realu" (bo nie mam z kim). W sumie ma to też swoje plusy (bo grając przez Internet, gra się z bardzo różnymi osobami i szybko można zorganizować jakąś partię).
Gram tylko przez Internet (na serwerze KGS), a wszystko co wiem o Go, wiem z ebooków, które da się przy odrobinie chęci znaleźć w Internecie. :-)
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wiadomości Nie możesz usuwać swoich wiadomości Nie możesz głosować w ankietach Na tym forum nie możesz załączać plików Z tego forum możesz pobierać pliki