Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kaninbo Nobi
|
Nadesłano: Cz czerw 26, 2003 5:38 pm Temat wiadomości: Hikaru no Go |
|
Witam,
wie moze ktos z Was, gdzie mozna sciagnac tomy HnG od pierwszego? Wiem, ze na wiki.go.art.pl jest tom 1 i 3 w calosci przetlumaczony, ale to troche malo. Jak by bylo po angielsku to nawet lepiej.
|
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Pt czerw 27, 2003 11:06 am Temat wiadomości: |
|
Dotychczas bylo toriyamaworld.com, ale zdjeli HnG bo w usa na ta mange zostala wykupiona licencja.. Nie wiem, moze jakis mily kolega wrzuci na swoj serwer? :>
|
|
Powróć na górę |
|
|
silk Ikken tobi
|
Nadesłano: Pt czerw 27, 2003 7:20 pm Temat wiadomości: |
|
Hehe, cale ma 500mb, troche duze
Ale jak ktos jest z okolic poznania, to możemy się dogadać.
_________________ An algorithm must be seen to be believed. -- D.E. Knuth |
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Pt czerw 27, 2003 7:48 pm Temat wiadomości: |
|
520mb to nawet pasuje na jedna plytke.. hmm Jak ktos z okolic Szczcina to mozemy sie dogadac :}
|
|
Powróć na górę |
|
|
kawata Nobi
|
Nadesłano: Sb czerw 28, 2003 1:31 pm Temat wiadomości: |
|
Witam,
mam ten sam problem. Jestem z okolic Katowic, wiec daleko do Was. Moge liczyc tylko na to, ze ktos z Was bedzie tak mily i wrzuci to na swoj serwer. Ewentualnie nagra plytke i wysle do mnie.
|
|
Powróć na górę |
|
|
Szafa Nobi
|
Nadesłano: Sb czerw 28, 2003 6:41 pm Temat wiadomości: |
|
jest taki serwer.... babylon.myftp.org,port:888,user:manga, password:manga, tam są wszystkie tomy, ale trudno będzie sie wam dostac bo działa w nie wszystkich godzinach i ma limit 5 userów.
|
|
Powróć na górę |
|
|
Sayaka Nikken tobi
|
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Sb lip 12, 2003 2:16 am Temat wiadomości: |
|
No.. jak ktos chce sie posmiac z jakosci tlumaczenia to polecam mangi z www.projekt-manga.prv.pl , maja tam tez hng.. :} A jak ktos sie chce posmiac z magicznej syrenki pichi pichi pitch to polecam akazukin.prv.pl :}
|
|
Powróć na górę |
|
|
Nexo Ogeima
Dołączył(a): kwiet 13, 2003 Wiadomości: 152 Skąd jesteś: Radzionków
|
Nadesłano: Sb lip 12, 2003 1:54 pm Temat wiadomości: |
|
a co myslicie o zakonczeniu Hng?
_________________ --------------------------------------------------------
There are possible things, impossible things, and things that happen. Sometimes things happen that were impossible.
Audouard, Pierre |
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Sb lip 12, 2003 2:02 pm Temat wiadomości: |
|
Nie podobalo mi sie zakonczenie ani mangi, ani anima. Chetnie poczytalbym sobie jeszcze / poogladal cosik o Go, nawet jezeli glownym bohaterem bylby ten (brrr) Shindou..
|
|
Powróć na górę |
|
|
shindou Kosumi
Dołączył(a): kwiet 29, 2003 Wiadomości: 35 Skąd jesteś: z mangi ;p
|
Nadesłano: Pn lip 13, 2003 4:24 pm Temat wiadomości: |
|
Zakończenie mangi było wg mnie wystarczające, ale nie doskonałe... bo manga jest za dobra, żeby ją w ogóle kończyć (cyt: go nigdy się nie kończy)
ale w ogóle przecież nie jest do końca pewne, czy HnG się skończyło jak to powiedział dr hab. od komiksu różne są sposoby na reklamę i wzrost zainteresowania komiksem, było już kilka przypadków w historii, kiedy zapowiadany koniec serii byl wciąż odkładany... mam nadzieję, że tak się stanie i tym razem
a na razie trzeba poczekać co będzie w tym dodatkowym rozdziale w wakacje bo że twórcy są zalewani mailową petycją o kontynuację mangi, to wiadomo
Quote:: |
nawet jezeli glownym bohaterem bylby ten (brrr) Shindou..
|
tyllko nie brr
|
|
Powróć na górę |
|
|
Anako Kosumi
Dołączył(a): kwiet 24, 2003 Wiadomości: 21 Skąd jesteś: z Warszawy :D
|
Nadesłano: Pn lip 27, 2003 10:31 pm Temat wiadomości: |
|
Pewnie i tak już to wiecie, ale napiszę Ostatnio na stronie głównej wydawnictwa JPF ( www.jpf.com.pl) jest nowa ankieta, w której pytają o tytuły, jakie odpowiadałyby polskim fanom. Nie ma tam co prawda HikaGO, ale można wpisać własną propozycję Jej, pomyślcie tylko, ilu by się nowych graczy GO pojawiło, gdyby manga została wydana w Polsce! ech, pomarzyć zawsze warto...
Co do zakończenia... zależy, o czym mówicie - o zakończeniu "Sai saga" czy ogólnie całej mangi? Jeżeli chodzi o to pierwsze, to mnie się bardzo podobało :> Szkoda tylko, że zlicencjonowali HnGO zanim udało mi się przeczytać resztę Podobno w listopadzie ma się ukazać jeszcze jeden tom! Taki "pożegnalny", ale traktujący o czymś innym. "Podobno"...
_________________ "At spes non fracta." |
|
Powróć na górę |
|
|
yebisu Kosumi
|
Nadesłano: Cz lip 31, 2003 6:28 am Temat wiadomości: ... |
|
ta w wakacje bedzie tomik special
co do mangi brak mi czterech chapterow (gdzies kolo 165) ale spoko znajdzie sie i te
i co wy macie za jakosc ze wam zajmuje 500mb? mi zajmuje juz 650 a jeszcze ze 20mb do dogrania akurat na 700mb ^^
co do zakonczenia - ble sux fu ja chcem wiecej
i tak Ranma i Rurouni Kenshin rox ;d
_________________ Elite Team |
|
Powróć na górę |
|
|
Anako Kosumi
Dołączył(a): kwiet 24, 2003 Wiadomości: 21 Skąd jesteś: z Warszawy :D
|
Nadesłano: Cz lip 31, 2003 12:52 pm Temat wiadomości: |
|
hmm, wszystkie brakujące rozdziały powinny się wkrótce ukazać na www.hngo.net, a dokładniej - na ich kanale IRC. Więc nie ma się czym martwić
A ostatnio w ogóle w ShounenJump ukazały się dwa chaptery special - pierwszy to drugi mecz pomiędzy Akirą a Sai (narysowany jeszcze raz i nastawiony raczej na myśli Sai niż na samą grę), a drugi jest zupełnie o czymś innym, jeszcze nie przeczytałam
_________________ "At spes non fracta." |
|
Powróć na górę |
|
|
Slago Nobi
Dołączył(a): sierp 05, 2003 Wiadomości: 4 Skąd jesteś: z Warszawy
|
|
Powróć na górę |
|
|