Wolf's Rain - bardzo dobre, ciekawer kiedy tylko wyjdą te 4ostatnie epy [łącznie ma być 30!]
Angel Sanctuary - ja bym tutaj już uważał, nie każdemu podpasuje, lepiej nie ryzykować "od razu" i obyć się w innych animcach
DiGi Charat - niektórzy powiedzą że zbyt cukierkowe
Miyazaki&Ghibli - klasa sama w sobie, nic dodać, nic ująć -> oglądać jak najwięcej jak najczęściej!
Golden Boy - benkyo benkyo benkyo? dobra seria. życiowa,
Onegai Twins - średnie, później wyjaśnię dlaczego
Ayashi no Ceres - bardzo-bardzo dobre, wzruszające...
Kenshin OAV - wypasione, :] -> po tym łatwiej docenić 'The Last Hero"
Hellsing - kicz w najlepszym wydaniu; przy 2 oglądaniu wywołuje niekontrolowany śmiech w najdziwniejszych momentach
Lain - matrixowski, najlepiej oglądać po nocach
GitS - klasyk, zarówno wada jak i zaleta
Jin-roh - bardzo ciężkie w odbiorze, sam podchodziłem dwa razy, mocno miesza w głowie
Dragon Ball - telenowela, do mnie kompletnie nie trafia
Pokemony - NIE!
Akira - jak GitS, klasyk, do mnie trafia trochę bardziej, też dość ciężkie, nie polecam płci pięknej [która przeważnie tota nie trawi]
X - dobre, po prostu; btw jak mi ktoś powiedział że to shounen-ai to się trochę zdziwiłem, O.O
Reccord of Lodoss War OAV - do bólu klasyczne fantasy, brzydkie smoki, cudowny ending-theme
Love Hina - dobra, choć bardzo nierówna seria, rozkręca się mocno w OAVkach i Again, pozostawia po sobie mocny niedosyt
Fushigii Yuugi - 52ep ale chyba warto
Dragon Half - ending-theme wymiata, odstresowujące
Cowboy Bebop - także bardzo dobre anime, sprytne połączenie głębokiej fabuły z szybką akcją; małe sprostowanie: odcinków jest 27, ostatni - session XX - był nieemitowany, chyba wszędzie poza Japonią [swoją drogą jest to NAJLEPSZY odcinek Bebopa, masę spraw wyjaśnia]
Onegai Teacher - moja ulubiona seria, ona zaznaczyła mój powrót na łono m&a, ep 9-11 są mocno transcendentne, przynajmniej ja je tak odbieram, dziwny jestem...
Neon Genesis Evangelion - moja 2. ulubiona seria, mistrzowska kreacja bohaterów i ukazanie ich schizz; daje mocny zastrzyk nadzieji na lepsze jutro
Animatrix - przereklamowane, najlepszy ep to Beyon, imho
Read or Die OAV - krótkie i przyjemne [3ep], jest też seria TV której nie oglądałem, jeszcze; ROD ukazuje do czego może doprowadzić miłość do książek, rotfl
Adolescence of Utena - podobno zachacza już o yuri, ale ja tam nic nie zauważyłem, strawne
Hand Maid May - [10+1ep] krótkie i przyjemne, oglądać jak się inne źródła wyczerpały
Angelic Layer - grupa docelowa 8-14lat, lecz i starsi znajdą tu coś dla siebie, głównie akcja
Iketeru Futari - porąbane ecchii, średnie, krótkie
Saber Marionette J - bardzo dobre, najbliżej chyba do LH, końcówka miejscami smutna, polecam
Yami no Matsuei - odradzam, bardzo ciężko się ogląda
Kimagure Orange Road - kolejna komedyjka romantyczna, bardzo klimatyczna, lepsza nawet od AnC, dłuuugie! [40+8ep+2movie]
Mouse - trochę ecchii, ogólnie zwariowane i energetyczne, dobry zabijacz czasu
Kanon - enta komedyjka romantyczna, dobra ale nic ponadto
Fruits Basket - jak wyżej tylko słabsze, :]
.hack//SIGN - mamy wirtualny świat rpg... oby tylko wirtualny? warte obejrzenia
.hack//DUSK - dla trochę młodszego widza, gorsze niż SIGN
Excel Saga - parodia BARDZO BARDZO wielu anime, gwarantowana świetna zabawa, nawet z tak niskim poziomem animowej wiedzy jak moja
Puni Puni Poemi - parodia Excel Sagi, epizody 2, przy 2 oglądaniu mnie już wnerwiało - jak masz coś innego do obejrzenia to lepiej obejrzyj to
Blood, the Last Vampire - bardzo klimatyczne, nazwa mówi sama za siebie
Bronze - jedyne yaoi które obejrzałem, nie polecam, :[
Stellvia of the Universe - bardzo miły pożeracz czasu, oglądałem szybciej niż ściągałem,
RahXephon - seria często przyrównywana do NGE, również bardzo dobra, ending jest trochę confusing
Mysterious Cities of Gold - Tajemnicze Złote Miasta, miód na animową duszę
Neoranga - mechy standart, krótkie i przyjemne
Scryed - user-friendly, z serii jeden dobry - drugi zły, obaj wyjątkowo do siebie podobni i posiadający nadprzyrodzone moce, lol
kolejność wyżej w miarę losowa - co mi się przypomniało to pisałem
skąd ciągnąć? głównie dc, kazaa ma bardzo słabe transfery i mało userów, emule jest wnerwiający. jak coś to służe dobrymi hubami.
i ogólnie to chciałem się tym postem przywitać. Jaczak jestem,