Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
yosz Tesuji
Dołączył(a): kwiet 30, 2003 Wiadomości: 186 Skąd jesteś: Suwałki, Olsztyn, Warszawa
|
Nadesłano: Pn wrz 19, 2004 10:46 am Temat wiadomości: |
|
Code:: |
BUGFIX:
1. Punkty SOS nie są brane pod uwagę w tworzeniu listy startowej
2. Znacznik MAIL jest wyświetlany tylko przy tej osobie która wysłała maila
3. Dobromila ma już jeden punkt na liście startowej tak jak sobie tego życzyła ( a tak serio to gra była zdublowana w bazie dlatego miałaś dwa punkty - nie powinno to się powtórzyć ;) )
|
|
|
adziu Kosumi
|
Nadesłano: Pn grud 06, 2004 12:28 pm Temat wiadomości: |
|
zauwazylem wlasnie, ze w grach archiwalnych wynik partii nie jest juz linkiem do jej zapisu. mozna to poprawic?
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
Dołączył(a): kwiet 30, 2003 Wiadomości: 186 Skąd jesteś: Suwałki, Olsztyn, Warszawa
|
Nadesłano: Pn grud 06, 2004 6:03 pm Temat wiadomości: |
|
Jest to zrobione specjalnie, gdyż partie przechowywane są "na żywca" w polu tekstowym (nie pamietam tylko czy blob czy tez inny bigtext ). Stwierdzilem ze z powodow wydajnosciowych lepiej nie przetrzymywac archiwalnych gier w bazie.. dlatego linku do gier nie ma.
|
|
Powróć na górę |
|
|
marcin Tesuji
|
Nadesłano: Pn grud 06, 2004 6:09 pm Temat wiadomości: |
|
A można to zmienić tak, że dostępne będą tylko partie z poprzedniej edycji? Wtedy nie będzie problemu z pęcznieniem bazy, a tak jak jest teraz niektóre partie dostępne są nawet krócej niż dzień, co nie ma sensu...
_________________ Graj każdy ruch tak, jakby był twoim ostatnim. |
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
|
Nadesłano: Pn grud 06, 2004 6:12 pm Temat wiadomości: |
|
Niestety wszelkie poprawki bugfixy updaty pewnie beda musialy poczekac na przyszly rok, bo w tym tygodniu wyjezdzam i pewnie bede mial tylko sporadyczny dostep do kompow i neta.
Reszta bedzie uzalezniona od wolnego czasu oczywiscie :] Ale juz zaczalem myslec nad SystememV2
|
|
Powróć na górę |
|
|
adziu Kosumi
|
Nadesłano: Śr grud 08, 2004 2:34 am Temat wiadomości: |
|
a nie lepiej zamiast blobu nadawac partiom jako nazwe narastajacy numer i trzymac je w osobnym katalogu? a w bazie trzymac tylko numer i generowac link do pliku.
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
|
|
Powróć na górę |
|
|
Mandos Tesuji
|
|
Powróć na górę |
|
|
MirkoT Aji
Dołączył(a): kwiet 25, 2003 Wiadomości: 26 Skąd jesteś: Ruda Śląska
|
Nadesłano: Śr stycz 05, 2005 12:30 am Temat wiadomości: |
|
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
|
Nadesłano: Śr stycz 05, 2005 12:57 am Temat wiadomości: |
|
jak tylko zalicze sesje to powinienem sie wziac za ver 2.0 systemu. Wczesniej stworzymy jakas whishliste zeby wszyscy byli zadowoleni Zreszta juz mozecie pisac tutaj jakie macie zyczenia i uwagi a'propos systemu
|
|
Powróć na górę |
|
|
Adellon Kosumi
|
Nadesłano: Pt lut 04, 2005 2:09 pm Temat wiadomości: |
|
Cześć,
zauważyłem, że liga niby się rozpoczęła, ale dalej nie ma daty od kiedy do kiedy ona jest oraz (co ważniejsze) nie ma linków aby wysłać sgf'a.
Pozdro
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
|
|
Powróć na górę |
|
|
MirkoT Aji
Dołączył(a): kwiet 25, 2003 Wiadomości: 26 Skąd jesteś: Ruda Śląska
|
|
Powróć na górę |
|
|
Dobromila Ogeima
Dołączył(a): czerw 22, 2003 Wiadomości: 178 Skąd jesteś: Łódź/Zielonka
|
Nadesłano: Pn May 16, 2005 2:10 pm Temat wiadomości: Re: Automatyczny System Ligi - Bugi i Updaty |
|
nowy problem:
uploadowalam grę do ligi, niestety podczas uploadu wyskoczył mi radosny komunikat, że coś jest nie tak.
Na liście gier moja gra bardzo ładnie jest widoczna i niby wszystko jest ok, ale na liscie startowej mam 0 punktów mimo że tę grę wygrałam.
I co z tym zrobić??
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
|
Nadesłano: Pn May 16, 2005 2:17 pm Temat wiadomości: Re: Automatyczny System Ligi - Bugi i Updaty |
|
ogólnie moduł ligi jest nieprzetestowany z ta wersją PHPNuke'a (w zasadzie jest to Dragonfly)
- zerknę dzisiaj wieczorem - niestety nie mogę nic obiecać -> egzaminy się zbliżają
- znany jest też mi problem z błędem Javascriptowym występującym w module ligi pod IE (pod firefoxem nie występował) - też postaram się temu przyjrzeć (podobny błąd występuje chyba przy wysyłaniu postów na forum )
============= UPDATE ==============================
poprawilem to z modulu moderatora ligi, ale błąd może się powtarzać.... będę patrzył na to dzisiaj... Proszę o zgłaszanie wszystkich błędów - najlepiej z opisami jakie wyrzuca przeglądarka
|
|
Powróć na górę |
|
|
|