Dołączył(a): marca 09, 2005 Wiadomości: 17 Skąd jesteś: Bielsko-Biała
Nadesłano: Pn list 21, 2005 9:18 pm Temat wiadomości: GO i linux
Niedawno w magazynie Linux+ ukazał się artykuł, o pojawieniu się nowej wersji dystrubucj linuxa specjalnie przygotowanej do gry w GO:
łhttp://www.lpmagazine.org/pl/modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=30
Dołączył(a): sierp 11, 2005 Wiadomości: 25 Skąd jesteś: 2 metres behind you, below you and rising.
Nadesłano: Pn stycz 15, 2006 11:45 pm Temat wiadomości: Re: GO i linux
Omg, niektórzy co robić nie mają, to sobie robią distro XD Ciekawe czy tego ktoś w ogóle używa... Ja mam Gentoo i na nim wszystko, czego mi aktualnie potrzeba do grania (cGoban1 & cGoban2). Ale opisane programiki na tej stronce są ciekawe, przydadzą się, przydadzą ;]
_________________ Johny 11 Fingers - Pierwsze Polskie Forum Poświęcone Ekstremalnym Sportom Manualnym
KGS: KosiarZ
Siła: ~17 kyu
Nadesłano: Pn stycz 16, 2006 1:37 pm Temat wiadomości: Re: GO i linux
Nawet sobie wypaliłem tę płytkę. Fajny pomysł nawet jeśli nikt nie będzie tego używał na stałe. Jest to po prostu genialna promocja Go wśród linuxiarzy i genialna promocja Linuxa wśród goistów.
Poza tym uważam że do celów goistycznych doskonale się Linux nadaje. Z wybitnych programów polecam jeszcze Kombilo (i pod Windę i pod Pingwina) - edytor sgfów i przeszukiwacz baz danych (pomyślany bardziej jako to drugie, ale mnie się edytuje idealnie).
Nadesłano: Śr stycz 18, 2006 8:20 pm Temat wiadomości: Re: GO i linux
KosiarZ wrote:
Ciekawe czy tego ktoś w ogóle używa...
A owszem, nie tylko uzywam, ale tez bardzo sobie cenie... Zawsze kiedy gdzies jade bez kompa zabieram ze soba plytke... tak na wszelki wypadek, jakby gdzies sie znalazl jakis komp.
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wiadomości Nie możesz usuwać swoich wiadomości Nie możesz głosować w ankietach Na tym forum nie możesz załączać plików Z tego forum możesz pobierać pliki