Menu
Nauka
Artykuły
Szukaj
Archiwum IAG
|
Przestrzeganie zasad na Kurniku.Akademia i jej strona - pytania, problemy, komunikaty
Idź do strony 1, 2, 3, 4 Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
black_moon Nobi
Dołączył(a): list 27, 2004 Wiadomości: 7 Skąd jesteś: Zielona Góra
|
Nadesłano: Pn list 29, 2004 11:09 pm Temat wiadomości: Przestrzeganie zasad na Kurniku. |
|
|
|
Powróć na górę |
|
|
fan Nikken tobi
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 1:22 am Temat wiadomości: |
|
Hmm, czy ktos zmusza Ciebie do grania z silniejszymi?
|
|
Powróć na górę |
|
|
Mandos Tesuji
|
|
Powróć na górę |
|
|
sheena Kosumi
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 4:27 am Temat wiadomości: |
|
Ja tam bym kurnika tak mocno nie demonizowala ;) Z braku mozliwosci wejscia na KGS gralam na samym tylko kurniku przez dobrych pare miesiecy i jakos to bylo. Tak czy inaczej ludzi w miare normalnych bylo zawsze wiecej niz chamow, a jak sie juz jacys dziwni ludzie trafiali, to zawsze dobra okazja zeby cwiczyc ignorancje na glupote i prostactwo :>
|
|
Powróć na górę |
|
|
Polkolordek Keima
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 5:31 pm Temat wiadomości: |
|
nie sadze ze zolci graja z szarymi - zdarza sie to bardzo rzadko, sam jestem na kurniku zolty i naprawde wole grac z kims o podobnej sile niz z bardzo poczatkujacym - no chyba ze poprosi on o jakas pomoc, to wtedy nie odmowie
|
|
Powróć na górę |
|
|
nameless Kosumi
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 6:26 pm Temat wiadomości: |
|
Mnie tam raczej nie obchodzi jak się ludzie na kurniku odzywają, głupawe teksty można po prostu ignorować, a jak ktoś pyskuje, a my ogramy go do dechy, to satysfakcja podwójna jest:D.
|
|
Powróć na górę |
|
|
Srolmops Ikken tobi
Dołączył(a): paźdź 09, 2004 Wiadomości: 46 Skąd jesteś: Siemiatycze
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 7:45 pm Temat wiadomości: |
|
polecam www.yahoo.com tam tez mozna w Go pograc i naprawde duzoo ludzi jest.
|
|
Powróć na górę |
|
|
dede Tengen
Dołączył(a): kwiet 06, 2003 Wiadomości: 192 Skąd jesteś: Trojmiasto
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 8:08 pm Temat wiadomości: |
|
Ale niestety bardzo dużo oszustów.
|
|
Powróć na górę |
|
|
nameless Kosumi
|
Nadesłano: Wt list 30, 2004 11:16 pm Temat wiadomości: |
|
Oszustów w jakim sensie?
|
|
Powróć na górę |
|
|
black_moon Nobi
Dołączył(a): list 27, 2004 Wiadomości: 7 Skąd jesteś: Zielona Góra
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 1:52 am Temat wiadomości: |
|
Oszukiwać???A jak to się robi??? Nie no nieważne www.gamedesire.com, tam też jest GO i to w bardzo fajnej szacie graficznej. Z tym, że tam nikt nie gra. A wracając do kurnika, to faktycznie hamstwo trza olewać.
|
|
Powróć na górę |
|
|
kaisuj Hazama tobi
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 10:07 am Temat wiadomości: |
|
A ja lubie grac z zoltymi i icho grywac. Wielu z nich ma naprawde slabe umiejetnosci, a swoj zolty kolor zawdzieczaja albo grze na krotkim czasie i wygranym przez czas, albo graniu duzej ilosci gier. Sam zolty kolor o niczym nie swiadczy i gracze zwlaszcza z przedzialu 1500-1600 czesto wcale nie sa tacy silni. Mnie denerwuje na kurniku to, ze nowi ludzie nie zadaja sobie trudu poznania zasad i graja z kims nie wiedzac o co chodzi, po czym po kilku ruchach stwierdzaja "to jest bez sensu" i uciekaja sobie. Zawsze przed gra z kms nowym staram sie pytac czy zna zasady, ale niestety wielokrotnie slyszalem, ze tak, a przeciwnik nostalgicznie sam sie stawial w atari. To jest dla mnie jeszcze bardziej irytujace niz chamstwo.
|
|
Powróć na górę |
|
|
ma1a Kosumi
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 12:21 pm Temat wiadomości: |
|
"Zapomnial wol, jak cieleciem byl"
Quote:: |
Zawsze przed gra z kms nowym staram sie pytac czy zna zasady, ale niestety wielokrotnie slyszalem, ze tak, a przeciwnik nostalgicznie sam sie stawial w atari. To jest dla mnie jeszcze bardziej irytujace niz chamstwo. |
Znac zasady, a posiasc umiejetnosc gry to nie to samo, jak widac straszliwie myslisz pojecia, absolutnie nie jest chamstwem!! autoatari. Do niestawiania sie w atari daleka droga, tak samo jak od wiedzy co to sa oczy, do umiejetnosci rozpoznania falszerza. Mi az do dziesiatego kyu zdarzalo sie stawiac w autoatari, nie widziec snapbacka czy prostego oyotoshi a i teraz jeszcze nie mam odwagi powiedziec ze tego nie robie... Ale ze mnie chamowa :PP
Jak sie gra z poczatkujacym, badz slabszym o jakies 10 kamieni :> nie mozna!! mu miec za zle, jego braku umiejetnosci, jesli tak nie potrafisz to lepiej nie graj ze slabszymi wcale, bo nie ma nic bardziej irytujacego niz gracz, ktory Ci wypomina jaki z Ciebie cienias.
|
|
Powróć na górę |
|
|
bergman Ikken tobi
Dołączył(a): kwiet 26, 2004 Wiadomości: 44 Skąd jesteś: Torun/Wawa
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 12:30 pm Temat wiadomości: |
|
dede wrote: |
Ale niestety bardzo dużo oszustów. |
dede rozszerz mysl... jak mozna oszukiwac w go?
przeciez wszelkie komercyjne programy sa dosc slabe a nawet gdyby to po prostu grasz sobie z komputerem;)
|
|
Powróć na górę |
|
|
kaisuj Hazama tobi
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 1:06 pm Temat wiadomości: |
|
ma1a wrote: |
Znac zasady, a posiasc umiejetnosc gry to nie to samo, jak widac straszliwie myslisz pojecia, absolutnie nie jest chamstwem!! |
Jak sie chcesz kogos czepic to zawsze to mozesz zrobic. Mysle, ze zupelnie opaczie zrozumialas to, co napisalem. Mnie rowniez notorycznie zdarza sie nie zauwazyc atari, ale nie o takim przypadku pisalem. Mnie irytuje sytuacja, gdy moj przeciwk twierdzi, ze zna zasady, a gdy sie go pytam czy wie co to jest atari i oddechy, to niestety nie wie. To chyba zasadnicza roznica, nieprawdaz? Co innego jest wiedziec na czym polega atari i go nie zauwazyc, a co innego po prostu nie znac tego pojecia i stawiac kamienie jak popadnie, byleby aplet pozwalal. A nazwalem takie zachowanie chamstwem, gdyz to jest bezczelne marnowanie czasu drugiej osoby. Po to na kurniku, gdy wchodzisz na "GO" sa podane linki z zsadami, by kazdy kto chce zobaczyc na czym ta gra polega mogl sie z tymi zasadami zapoznac. Granie w jakakolwiek gre bez znajomosci zasad mija sie z celem i zawsze bedzie traceniem czasu przeciwnika. Zupelnie co innego by bylo, gdyby taka osoba powiedziala:"Nie znam zasad. Mozesz mnie ich nauczyc?". Wtedy moglbym albo podac jej adres do strony z zasadmi, albo po prostu wyjasnic. Sek w tym, ze takim osobom wisi to czy marnuja komus czas, czy nie. Po prostu sobie wchodza, zaczynaja gre i uciekaja i maja gdzies jak to odbierze osoba, z ktora usilowali grac. Czyz to nie jest chamstwo? Bo dla mnie to jest lekcewazenie drugiej osoby.
|
|
Powróć na górę |
|
|
marcin Tesuji
|
Nadesłano: Śr grud 01, 2004 2:45 pm Temat wiadomości: |
|
Kaisuj, przesadzasz.
1. Atari nie jest częścią zasad go.
2. Na kurnik wchodza w duzej liczbie osoby, ktore po prostu chca milo spedzic czas i sie pobawic. Twierdzenie, ze to jest chamstwo z ich strony to gruba przesada. Jesli takie nastawienie cie wkurza, po prostu nie graj z nieznajomymi.
_________________ Graj każdy ruch tak, jakby był twoim ostatnim. |
|
Powróć na górę |
|
|
|
|
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wiadomości Nie możesz usuwać swoich wiadomości Nie możesz głosować w ankietach Na tym forum nie możesz załączać plików Z tego forum możesz pobierać pliki
|
|