Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dede Tengen
Dołączył(a): kwiet 06, 2003 Wiadomości: 192 Skąd jesteś: Trojmiasto
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 7:39 pm Temat wiadomości: Hasla na koszulke |
|
Czesc.
Jesli ktos z Was ma jakis pomysl na logo albo nadruk na koszulke, umiesccie je tutaj. Nie musza to byc realizacje.
Mój pomysl: mózg ze skrzydełkami (albo napietymi barami, takimi napakowanymi), a pod spodem napis. Np 'Gram w Go' albo 'IAG'. Fajne?
|
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 7:53 pm Temat wiadomości: |
|
Nadruk na koszulke? Proponuje goban. Taki ladny, dwudziestocentymetrowy z nozkami i kayi..
|
|
Powróć na górę |
|
|
asumi Keima
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 7:56 pm Temat wiadomości: |
|
proponuję ideogram GO w okręgu a dookoła napis "Dzieci gobanu"....
(GOtykiem oczywiscie )
PS po tym poscie ukazal sie napis:
Nasi użytkownicy napisali 666 wiadomości
_________________ There are so many ways to lose, but so few ways to win. Perhaps the best way to achieve victory is to master all the rules for disaster, and then concentrate on avoiding them.
Victor Niederhoffer
Ostatnio zmienił(a) asumi dnia Sb May 24, 2003 11:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 9:58 pm Temat wiadomości: |
|
Ciekawym po jakim poscie bylo 69 :}
A co do znaku: Dariuszu, planujesz zrobic jakies koszulki, czy tylko udostepnic znak na stronie?
|
|
Powróć na górę |
|
|
zefciu Hazama tobi
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 10:23 pm Temat wiadomości: |
|
Mózg mi sie wybitnie nie podoba, za to kanji - spox, plus jakiś cytacik z Konfucjusza albo to o Marsie (kto to powiedzial nie pamietam, jest w Kraszku).
|
|
Powróć na górę |
|
|
asumi Keima
|
Nadesłano: Sb May 24, 2003 11:19 pm Temat wiadomości: |
|
....Mars?
"Mars krzepi"?
"GO krzepi"? ale to raczej do mózgu by dede
Wydaje mi się, że na koszulkę to cytat z Konfucjusza jest za długi.
Natomiast gdyby to miało być logo akademii, propoowałabym wizerunek dłoni z kamieniami zawieszonych nad liniami gobanu przecinającego przestrzeń kosmiczną w tle, a zbiegających się u znaku kanji...
(zrobiłam sobie kiedyś coś takiego schematycznie na paint - okropnośc pod względem wykonania - ale jako tapeta prezentowalo się przyjemnie dla mnie, hiehie... [teraz mam czern z shindou w rogu :D])
co do tematu koszulek - przypomniała mi się jedna, z HnG chyba, gdzie było "just 5" - raczej nie probujmy z tym, chyba że ktoś chce wskrzesić legendę pop, khe khe...
_________________ There are so many ways to lose, but so few ways to win. Perhaps the best way to achieve victory is to master all the rules for disaster, and then concentrate on avoiding them.
Victor Niederhoffer |
|
Powróć na górę |
|
|
zefciu Hazama tobi
|
Nadesłano: Pn May 25, 2003 12:02 am Temat wiadomości: |
|
Chodziło o "Jeśli na Marsie istnieją rozumne istoty, to grają w Go", ale to tylko propozycje, jest wiele cycatów o Go...
|
|
Powróć na górę |
|
|
dede Tengen
Dołączył(a): kwiet 06, 2003 Wiadomości: 192 Skąd jesteś: Trojmiasto
|
Nadesłano: Pn May 25, 2003 2:19 am Temat wiadomości: |
|
Dobre logo albo znak firmowy musza byc proste. I wcale niekoniecznie na temat. Przypomnijcie sobie znak firmowy np mercedesa. Koncepcje oparte o 2 kamienie sa banalne, a te oparte o znak yin-yang zbyt pachna filozofia i religia.
Jesli chodzi o koszulki, to przekaz musi byc prosty i dowcipny. Mi szczegolnie odpowiadaloby cos zaskakujacego, takie rzeczy latwo wpadaja do glowy. Kiedys mialem fajna koszulke z napisem 'Brigde players know all the tricks'.
|
|
Powróć na górę |
|
|
zefciu Hazama tobi
|
Nadesłano: Pn May 25, 2003 12:13 pm Temat wiadomości: |
|
Tia. To może "Jestem sztywno połączony z Go", albo "Goistki mają najładniejsze kształty"...
|
|
Powróć na górę |
|
|
yosz Tesuji
Dołączył(a): kwiet 30, 2003 Wiadomości: 186 Skąd jesteś: Suwałki, Olsztyn, Warszawa
|
|
Powróć na górę |
|
|
asumi Keima
|
|
Powróć na górę |
|
|
ketchup Tesuji
Dołączył(a): kwiet 02, 2003 Wiadomości: 66 Skąd jesteś: Warszawa
|
Nadesłano: Pn May 25, 2003 2:41 pm Temat wiadomości: |
|
Od kilku lat nie nosze koszulek ze sloganami. Nie mam tez juz od dawna Garbusa, przestalem sluchac Queen, a w Go przestane grac jak na liscie Grabola bedzie wiecej niz 50 tys osob - mierzi mnie owczy ped
Jednak w ramach poswiecenia dla sprawy moge nosic koszulke z nieduzym kandji na piersi i jeszcze mniejszym go.art.pl ponizej i sloganem na plecach.
Co do sloganow koszulkowych dede ma 100% racji, one rzadza sie swoimi prawami. Musze byc zaskakujace, zabawne i mile widziany jest absurd. Przyslowia goistyczne wyrwane z kontekstu sa w sam raz
Prawie kazde sie nadaje:
Quote:: |
Smierc czai sie w hane.
Wielkie smoki nigdy nie umieraja.
W bambusie kryje sie dusznosc.
Nie strasz tam, gdzie mozesz ciac. |
Pewnie na koszulke wypadaloby skrocic:
Quote:: |
Smierc w hane
Smoki nie umieraja
Dusznosc w bambusie
Nie strasz, tylko tnij |
Wylosowalem pierwsze z brzegu, jak nad tym popracowac moze byc smieszne.
P.S.
jest niezle
|
|
Powróć na górę |
|
|
Tommell Hazama tobi
|
Nadesłano: Pn May 25, 2003 8:52 pm Temat wiadomości: |
|
zefciu wrote: |
"Goistki mają najładniejsze kształty" |
Boskie Jak dla mnie ten cytat wygrywa :}
|
|
Powróć na górę |
|
|
Radziol Nikken tobi
|
|
Powróć na górę |
|
|
BlackOmen Kosumi
|
Nadesłano: Pn May 26, 2003 11:00 am Temat wiadomości: |
|
Mnie sie przypomniala koszulka wydzialowa wydzialu matematyki i informatyki z ostatnmiej kortowiady Mozna bylo by walnac podobna lache z anime pod pacha zamiast klawiature to goban i tatuazyk zrobic pod jakies kanji a nie liczbe pi i na plecach mozna dac jakies haselko 1 majowe
Pozdrawiam zaraz lece na biwak =^__^=
|
|
Powróć na górę |
|
|
|