Menu
Nauka
Artykuły
Szukaj
Archiwum IAG
|
KifuAkademia i jej strona - pytania, problemy, komunikaty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ishikawa Ikken tobi
Dołączył(a): paźdź 19, 2003 Wiadomości: 53 Skąd jesteś: Lubartów
|
Nadesłano: Pt paźdź 31, 2003 1:31 pm Temat wiadomości: Kifu |
|
Cześc wszyskim ostatnio dorwałem kilka arkuszy czystego Kifu chciałbym to jakoś wypełnić jakieś partie nanieść ale nie wiem jak. Może macie jakiegoś skana wypełnionego kifu albo wiecie jak go wypełnić. Bardzo był bym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
|
|
Powróć na górę |
|
|
zefciu Hazama tobi
|
Nadesłano: Pt paźdź 31, 2003 3:13 pm Temat wiadomości: |
|
W Hikaru mówią, że używa się do tego dwóch kolorów (wybacz mi, że mówię o komiksach, ale dla wielu HnG jest ważnym źródłem wiedzy o Go w Japonii). W warunkach turniejowych jednak zasuwanie z paczką długopisów jest ciężkie, dlatego jeden z kolorów bierzemy po prostu w kółko. (Ja osobiście zakreślam białe, ale inni twierdzą, że powinno być odwrotnie). Jeśli grasz pod kamieniami, piszesz na dole np. "105 w 40". Czasem można prościej, np. "60 łączy". Dla ko wymieniasz po prostu numery wszystkich odbić, których nie można zapisać w kratkach (czyli zapisujesz pierwsze zbicie, bo tylko na to jest miejsce)
|
|
Powróć na górę |
|
|
pepi Nobi
|
|
Powróć na górę |
|
|
Sayaka Nikken tobi
|
Nadesłano: Pt list 14, 2003 1:57 am Temat wiadomości: |
|
A tam Zefciu od razu nie trzeba brac zestawu dlugopisow:)
Wystarczą 2 i nie ma problemow, a jest czytelnie...
Ja zwykle po dotarciu do 100 ruchu zaczynam sie mylic, po czym zaczynam na kifu wypisywac takie farmazony, ze to koniec:)
moze dobrym sposobem bylo by uzywanie 2ch kifu na jedno partie?
_________________ other: Fetkaa, Reika, Aandiel |
|
Powróć na górę |
|
|
|
|
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wiadomości Nie możesz usuwać swoich wiadomości Nie możesz głosować w ankietach Na tym forum nie możesz załączać plików Z tego forum możesz pobierać pliki
|
|